Miksi ikinä ihmeessä taas päädyinkään tekemään sormikkaita. Tai siis kynsikkäitä. Tai no, ajattelin tietysti että isästäni olisi varmasti mukavaa saada keväämmällä autolla ajamista varten kynsikkäät, ettei ote luista eikä lipsu. Mutta miksen kuunnellut varoituksen ääniä jotka kuiskivat minun vihaavan sormiosien tekoa. Viime tekeleestä on jo semmoiset 7 vuotta, joten ajattelin ettei se nyt NIIN kamalaa voi olla, olenhan varmasti kehittynyt ihmisenä ja neulojana tässä vuosien saatossa. Miten väärässä olinkaan. Ärrh. Tuskuuksien taival. Inhotavaa nysväävää nyperrystä. Eikä minulla ole edes sormikaspuikkoja, vaikka en usko että niillä hommasta tulisi juuri sen mukavampaa. No, valmiit ne nyt silti ovat. Paitsi vielä tuo päättely. Sitäkin vihaan. Aikakin tsiljardiini lankaa. *murisee vielä vähän* Ja lainasin kamerankin eilen kaverille, etten saa kuvaakaan otettua. No, ehkä huomenna sitten ihan synttärisankarin kädessä. Toivottavasti tuli sopivat, mittasin miehen käden mukaan, ja nuo mallikädet on varmasti kapoisammat.

Ninni kyseli blogissaan että mitkä asiat ärsyttävät neulomisessa, niin nuo sormikkaat on kyllä aika ärsyt. Enkä ikuna varmana tee enää yksiäkään. Paitsi ehkä virkkaamalla! (hmm. visioita.) Toiseksi inhottavinta on tietenkin päättely ja viimeistely, mutta kaikkein kamalinta on nappien ompeleminen. Siihen ei onneksi törmää neuloessa kovin usein, mutta olen joskus antanut muuten valmiita töitä eteenpäin, nutta napit on joutunut itse ompelemaan. Mutta kyllä neulominen on vaan niin kivaa, ettei nuo pikkuseikat kauaa jaksa harmittaa.

Ettei tulisi ihan kuvaton postaus, niin laitanpa kuvan Pulmasta mielipuuhassaan.
31358.jpg

Tuo kissa on ihan mahdoton järsijä, kaikkea pitää koittaa hampailla. Neulomisessa se usein auttaa, heiluvat puikon- ja langanpäät tarvitsevat säännöllistä purukestävyyden testausta. Lankaakin on hyvä maistaa, onhan sitä märkänä helpompi neuloakin. Ja täytyyhän langan riittävyyskin mitata, sitä varten se on hyvä levittää kerältä ympäri asuntoa. Neulomiseen liittymätöntä parasta on: tiskiharjan harjakset, suihkuverho, suihkun letku, kastelukannun pää, rautalanka, muutenkin kaikki mikä vähänkin törrötttää. Ja etenkin lempilelu, erilaisista pussinsulkijoista rakennettu hökötys. Mutta nyt kyllä irroittaudun päättelyn hermoja raastavan antoiseen maailmaan.