Lankahamsterit-kisan löydettyäni päätin tarkemmin tutustua lankakokoelmaani. Tulipa todettua että lankaa on :) Lankaa on sohvapöytänä toimiva nikkaroimani puuarkku täynnä. Lankaa on työhuoneessa pöydän alla iso sininen ikea-kassillinen. Lankaa on satunnaisissa nyssäköissä strategisesti valituissa paikoissa. Lankaa on kahdessa keskeneräisten töiden korissa olohuoneesssa. Lankaa on myös erään vaatekaapin ylähylly pullollaan. Tosin minulla ei ole minkään sorttista vaakaa jolla röykkiöitäni voisin punnita, joten taidan osallistua kilpailuun vain kannatusjoukoista.

Suurimmalle osalle langoista on vakavastikin otettavia suunnitelmia, mutta noiden yläkaappilankojen kohtalo on melkoinen mysteeri. Anoppini vain soitti yhtenä päivän kysyen josko haluaisin muutaman kerän lankaa. Hän oli saanut kolme matkalaukullista lankaa sukulaiseltaan, kirpputorille myytäväksi. Paikalle päästyäni ja nähtyäni lankavuoren en voinut hillitä itseäni. Jotenkin sain pidättäydyttyä "vain" kahdessa kassillisessa...

Jotain huonoa tästä kokoelmani ihastelemisesta on ollut. Mieheltä tuli kommentti että nyt ei kyllä ole syytä hankkia lankoja hetkeen. Juuri kun olin ajatellut käydä katsomassa olisiko Lauttasaaren novita-myymälässä vielä tumman vihreää kid mohairia jäljellä. Semoisesta olisi niin ihan tehdä joku fifi-mukaelma itsellekin. Ruudusta saisi varmaan jotenkin lehtikuvion, ja vihreä kävisi siihen niin erinomaisesti. Mummolleni tein joululahjaksi kolmen kerän kokoisen viininpunaisen fifin, ja ihastuin kovin huivin kokoon jä tuntuun. Onneksi sentään on tuota mieheltä joululahjaksi saamaa hahtuvaa, johon seuraaksi pääsen käsiksi. Kunhan viimeistelen muutaman työn (uuden vuoden lupaus. ärh.).

Kuva tuosta pari päivää sitten valmistuneesta piposta:
29762.jpg

Raitavärit näkyy vähän vääränvärisinä, mutta ei kai se niin tarkkaa ole. Puikojen kokona 4, silmukoita 112, kavennuksissa aina puolet pois.

Iih, nyt sormiani syyhyttää päästä miehen joululahjan (heh, yllättäen taaskaan käsitykseni ajan riittävyydestä ei vastannut todellisuutta) kimppuun. Linux-huivista puuttuu enää jokunen kerros. Toinen raitasukkakin on valmiina, ja toisen vartta tehty hyvä pätkä.

Loppuun vielä maailman suloisin kuva, kissa-herramme pentuina, vastaheränneinä

29765.jpg