Äh miten harmittaakaan ettei ole kunnollista kameraa. Tai taitoa käyttää tuota olemassa olevaa. Tai edes kunnollista kuvankäsittelyohjelmaa. Niin, ja vielä taitoa käyttää sitäkin. Ensi jouluna voisin toivoa joulupukilta kameraa, joka ottaa vain täydellisiä kuvia, joka tilanteessa. Tai sitten tarvitsen vain täydellisiä tilanteita.

Aurinkolapaset tulivat valmiiksi, ja niiden valmistuessa löysin uusia puoia itsestäni. Olen aina ajatellut, että neulominen paksuilla puikoilla paksusta langasta on sitä mistä tykkään, saa valmista nopeasti ja lopputulos on suureellisen muhkeaa. Tarkempi tutkailu kuitenkin osoittaaa minun kasvaneen ja kehittyneen neulojana, tai muuten vaan vaihtaneen mielipidettä. Eikä kädetkään kipeydy samalla tavalla.
49376.jpg

Tuommoiset niistä tuli. Vihreät ne ovat, vaikka kuvasta ei välttämättä uskoisi. Nuo on neulottu kokonaan puikoilla nro 3, tuli juuri sopivat  kun peukalon teki 24 silmukalla. Ennen kuin langanpäitä oli kaikkia päätelty, oli pakko aloittaa sukat vielä puolta ohuemmilla puikolla vihreänkirjavasta nallelangasta. Kakspuolikkaat sukkapuikot löytyi kauan sitten aloitetusta sukantekeleestä, jonka vartta oli edetty alle 5 senttiä... Nyt aloin varpaista neulomisen, ja teen tiimalasikantapään, semmoisia ennen en olekaan tehnyt. Neulomisen parhaita puolia on uusien asioiden koittaminen, ja uusien kikkojen oppiminen. Vasta joku aika sitten tajusin miten suuri merkitys on kumpaan suuntaan langan kiertää kun lisää silmukoita, ja että vasemmalle kallistuva kavennus on siistimpi kun silmukat ensin kääntää ja neuloo sitten takareunoistaan yhteen. Pieniä asioita, suuria iloja.

Tykkään hypistellä lankaa. Koska sinnittelen lankahamstereiden pudotuspeleissä, en uskalla mennä kauppaan niin tekemään, niin täytyy aina välillä hipelöidä omaa kokoelmaa. Löysin aika kivoja lankoja jotka supisivat minulle että keväinen baskeri voisi olla seuraavana hyppäämässä puikoille. Kissakin halusi tietysti päästä patsastelemaan kuvaan.
49370.jpg

Tarkempi silmäys nuihin lankoihin paljastaa niiden sisältävän eksoottisia eläimiä...
49373.jpg

Eli todella, kamelinkarvanvärinen lanka sisältää 51% kamelinkarvaa ja 49% villaa. Lanka on aivan ihanan tuntuista, pehmeää, ei taatusti kutita. Vihreässä langassa on 20% angoraa mukana, ja höysteeksi löysin jotain tummanruskeaa mysteerilankaa, tuntuu villalta. Nyt on ongelmana että baskerin resoriin tarvittavt puikot on tossa sukantekeleessä kiinni. Mutta suurin ongelma kaikista on se, että mistä löytäisin inspiraation tehdä muutaman kymmenen sentin matkan villapaitaa niillä paksuilla puikoilla, että sekin valmistuisi...