Näistä sukista se lehti-innoitus lähti.
194342.jpg

Lentoon lähdössä?
194338.jpg

Ja vielä edestä:
194238.jpg

Malli: Elfine's socks by Anna Bell
Lanka: Novitan nalle, pätkävärjättynä
Puikot: 2,5mm


Aivan ihana malli. Ohje on tavallisen pituisiin sukkiin, mutta nuo vain kasvoivat ja kasvoivat... Lankaa kerästä jäi jäljelle huimat 1,5m =) Vähän kyllä jännitti toista sukkaa neuloessa että riittääkö lanka, kun kerä hupeni hurjaa vauhtia. Riittihän se, vieläkin ihmettelen kuinka olin osannut tehdä mallikertoja juuri sopivan verran ensimmäiseen sukkaan. Sukat yltävät juuri polven alapuolelle, saisivat ehkä olla yhtä lehteä pitemmät. Ja ovathan nuo yleisvaikutelmaltaan hieman levottomat, eikä lehtikuvio erotu niin selkeästi kirjavasta langasta, mutta olen kyllä varsin tyytyväinen. Ja mikä parasta, värien klimppiytyminen ei näy mihinkään, vaikka sen erottaa sileästä neuleesta jalkapohjan puolelta. Ohje oli taas 2,25 millisille puikoille, joten soveltelin vähän jalkaterässä, ja säären lisäyksiä tein sisäsaumaan pohkeeseen tultaessa. Nämä oli ensimmäiset kärjestä neulomani sukat, ja tiimalasikantapää wrap&turn-tekniikalla. Ei tullut reikiä!

Värien klimppiintymisestä puheen ollen:
194343.jpg

Malli: idea SK-lehti, 8/06
Lanka: Novitan isoveli, sangen pätkärääkätty tapaus
Puikot: 5 mm, silmukoita 45


Nämä ällöpyllysukat neuloin miehelleni aivottomana välipalatyönä. Sävyt on kivoja, ja kerrassaan neulomishetkiseen mielialaan sopivia, mutta aika inha on lopputulos.
Mutta onneksi mies tykkää, se on tärkeintä. Jännää miten tuo pohjan sileä neule vaikuttaa noihin väreihin, ettei tuota varren spiraalia synny, vaikka silmukoita on ihan saman verrran. Niin, ja kantapää on Ullan tiimalasikantapää, tuli ehkä pienet reiät, ainakin toiseen sukkaan. Ja kissa, se änkesi ihan joka kuvaan mukaan.

Hyvänen aika, kuvissa näyttää että kumpikin sukkapari olisi keskenään eri pituiset. Kyllä ne n ihan samaa kokoa ja mittaa pariensa kanssa, täytyy jatkossa kiinnittää kuvatessa asiaan enemmän huomiota.