Kesä alkaa lähentyä loppuaan, samoin myös (toivottavasti ainakin!) hiljaiselo blogissa. Lämpimät päivät ja tietokoneet eivät vain käy yhteen, kun taas ilmojen viiletessä, iltojen pimentyessä ja sateen hiljalleen ropistessa ikkunaan on ihana käpertyä peittoon kera neulomuksen ja kupillisen lämmintä juotavaa, kannettavan tietokoneen huristessa vieressä kissan kanssa kilpaa.

Neulottua on tullut, tosin vain ihan pieniä juttuja, semmoisia mukavia mukanakulkevia. Sukkia. Onkohan mahdollista saavuttaa tilanne missä sukkia olisi liikaa tai edes tarpeeksi?

Tässä kuvassa esiintyvät Italian matkalla alkunsa saaneet aurinkosukat.
183881.jpg

183883.jpg

183878.jpg

Malli: Jaywalker
Lanka: Online supersocke cotton
Puikot: 2,5mm
Silmukoita 68


Muutin ohjetta vähän, eli mallikerrasta jäi pari silmukkaa pois, kun minulla ei ole (vielä!) sukkapuikkoja kokoa 2,25mm. Eikä 2,75. Eikä 3,25. Sekä kantapäästä tuli ihan tavallinen peruskantapää, ja kärjen silmukat päättelin kolmen puikon päättelyllä, enkä neulomalla kuten ohjeessa sanottiin, kun neula ei ollut matkassa mukana. Tykkään tuosta mallista kovasti. Muita sukkia tulee esiintymään myöhemmin lisää.

Neulekirjastoni karttui muutamalla ihanalla kirjalla.
183868.jpg

Hassua, vasta kirjoja kuvaa varten riviin asettaessani huomasin että sukkakirja ja lapaskirja ovat samalta tekijältä. Molemmat täynnä mitä herkullisempia malleja. Olin harkinnut ostavani jonkun Nancy Bushin paljon kehutun sukkakirjan, mutta päädyinkin tuohon Sensational Knitted Socksiin, ja olen ollut hyvin tyytyväinen. Kirja on täynnä taulukoita ja ohjeita kuinka sovelletaan mistäkin mallineuleesta minkäkokoinen sukka tahansa, eri langoilla ja eri puikoilla ja eri tiheyksillä. Hyvin hyödyllinen. Ja mitä tuohon Knitting Natureen tulee, en ole koskaan nähnyt yhtä ihanaa neulekirjaa. Joka ikinen malli on sellainen jonka tahtoisin pääsevän puikoille heti nyt. Jotain on jo päässytkin. Ainoa harmi on kirjan ensipainokseen livahtaneet painovirhepaholaiset, korjauksia kirjaan löytyy täältä.

Kuvassa alarivillä on uusimmat lankaostokseni. Wanhan sataman KädenTaito-messuilta ostettua ihanaista alpakka-lankaa, sekä Wetterhoffin silkkivillaista sivillaa. Kaksi vyyhteä oranssia, ja kolme vyyhteä havunvihreää. Mistähän kehittelisin itselleni vyyhdinpitelijän, sillä mieheni totesi jo ensimmäisen vyyhdin jälkeen, ettei kyseinen homma ole hänen heiniään. Onneksi on lankaa muutamaa ideaa varten ihan kerällä, että noita ihanaisia vyyhtejä voi vielä vain ihastella ja silitellä, painaa poskea vasten ja kuunnella niiden kuiskauksia tulevista muodoista mihin ne haluaa neuloontua.